Metabisulfit de potasiu, pentru sulfitarea muștului, vinului, 100 g
Metabisulfit de potasiu sulfitarea mustului și a vinului, sau conservarea alimentelor.
Marca: Kertimag
Detalii produs
Metabisulfitul de potasiu este un compus chimic utilizat în vinificație pentru sulfitarea mustului și a vinului, sau conservarea alimentelor. Este o pulbere albă, care eliberează dioxid de sulf (SO2) atunci când este dizolvată. SO2 are proprietăți antioxidante și antimicrobiene, fiind esențial în procesul de vinificație pentru protecția calității vinului și prevenirea alterării.
Beneficii
- Protejează vinul împotriva oxidării, păstrându-i culoarea, aroma și gustul.
- Previne dezvoltarea bacteriilor și a drojdiilor nedorite, reducând riscul de fermentație necontrolată sau alterare a vinului.
- Ajută la menținerea stabilității chimice a vinului pe durata fermentării și maturării.
Mod de utilizare
Înainte de utilizare, pulberea se poate dizolva în puțină apă pentru o distribuție uniformă, apoi se amestecă bine în vin sau must.
Pentru sulfitare, dozarea este recomandată în felul următor:
Borhot | 5-15 g/100 kg |
Must | 10-30 g/hl |
Vin, vin de fructe | 5-20 g/hl |
Murături | 2,5 g/5 l |
Suc de fructe | 1 g/10 l |
Precauții :: Sulfitele sunt un alergen comun, iar cantitatea de SO2 trebuie controlată pentru a respecta reglementările și a nu afecta gustul sau sănătatea consumatorilor.
Atenție! Supradozarea poate fi periculoasă, a se folosi doar doza recomandată!
Recenzii produs
Acest produs încă nu are recenzii...
Fiți primul care trimite o recenzie!